fbpx

FAQ · Spørgsmål fra vores kunder ·

Ofte stillede spørgsmål

FAQ · Spørgsmål fra vores kunder ·

Vi har igennem årene været modtager for en masse rigtig gode spørgsmål. I dialogen med vores gæster, kommer der generelt mange spørgsmål. Det håber vi der fortsat vil komme, men har alligevel samlet lidt nogle af dem her · Vi håber du finder nyttig information og skriv meget gerne i kommentarsporet hvis du har noget uddybende.

Hvornår er det bedst at rejse til Filippinerne?

Det må være det spørgsmål vi bliver mødt af oftest. Og det giver faktisk meget god mening. For hvem vil ikke gerne til Filippinerne når det er bedst.

Men det er faktisk lidt svært at give et entydigt svar på da det er meget individuelt for vores gæster hvilke kriterier de spørger ud fra. Vejr? Færrest eller flest turister? Billigste rejser med mere.

Nedenfor uddyber vi nogle af de kriterier vi oplever vores kunder, skæver til:

 • Flybillet | Billigste flybillet til Filippinerne.
 • Vejret | Hvornår er vejret bedst på Filippinerne.
 • Sæson | Vores kunder vil gerne udenom den absolutte højsæson på Filippinerne.
 1. Hvornår er flybilletterne til Filippinerne billigst!

Der findes ikke charter afgange eller afbudsrejser fra Danmark til Filippinerne. Så man benytter sig af rutefly. Det giver den fordel at man selv kan bestemme hvilke flyselskaber man vil benytte, om man vil være afsted i 2, 3 eller 4 uger, om man ønsker en mere direkte flyrejse eller foretrækker en ekstra mellemlanding imod at der kan ligge en økonomisk besparelse.  

Du vil altid have de bedste forudsætninger for at købe en billig flybillet med en fornuftig rejsetid når du er ude i god tid. De fleste flyselskaber åbner op for booking cirka 10-11 måneder før afrejse.

Der er naturligvis altid det forbehold at et flyselskab brænder inde med sæder og derfor vælger at lave et tidsbegrænset tilbud på nogle udvalgte flyafgange. Men tør man tage chancen of vente!  

At booke i god tid vil udover en god pris typisk også give dig de bedste forudsætninger for at arrangere din drømmerejser – og det giver dig et pusterum at have noget at se frem til.

Flybilletterne fra Danmark til Filippinerne prissættes af flyselskaberne således at de vil være dyrest når danskere helst vil rejse. Derfor kan det betale sig også at kigge på Hamborg lufthavn som afrejse lufthavn. Specielt aktuelt fordi rejsende der bor i Jylland og på Fyn.

Det betyder at flyprisen er højest i perioderne mellem midt december og første uge af januar og igen henover industrisommerferien.

 1. Vejret på Filippinerne er omskifteligt. Med tropisk klima, perioder med voldsom varme og med beliggenhed i tyfon bæltet bør man bruge tid på planlægningen.

Hvis vejret spiller en stor rolle for dig når du rejser til Filippinerne kan det være en rigtig god idé at holde tungen lige i munden nu. Vejret kan være meget omskifteligt og opføre sig meget forskelligt fra område til område.

 • November – maj, betragtes som de bedste måneder vejrmæssigt.
 • Juni – oktober, dækker over regnsæson hvor risikoen for tyfoner er størst.

Der findes en række dogmer om det at rejse på Filippinerne i regntiden. Nedenunder skildrer vi et par af dem.

 • Kan man rejse til Filippinerne i regntiden? Svaret er Ja. Ligesom Thailand og andre lande i Sydøstasien skal man forvente nedbør. Regnen falder typisk som korte og intense byger et par gange i døgnet.
 • Man kan ikke rejse til Filippinerne i tyfonsæsonen! Jo, det kan man godt. Med sin beliggenhed i tyfonbæltet bliver Filippinerne årligt ramt af op imod 20 tyfoner og tropiske storme og selvom det lyder af meget, så har det faktisk meget sjældent indflydelse på vores kunders rejse rundt på Filippinerne.
 1. Når vi rejser ud i verden, drømmer mange om at opleve landet udenfor højsæsonen.

Det kan der være flere årsager til. Der kan være en prismæssig fordel ved at rejse i lavsæsonen, da mange hoteller og turoperatører sænker prisen i lavsæsonen. Det kan også være fordi man i lavsæsonen kan føle at det er lettere at opleve landet og få sig en mere autentisk oplevelse.

Vi ser den største koncentration af turister på Filippinerne i perioderne:

 • Juledagene og over nytår.
 • Påsken.
 • Kinesisk nytår. Hvornår er det kinesisk nytår? Link!

Kontakt os hvis du har spørgsmål til specifikke områder. Eller vil høre til hvilke områder der egner sig bedst vejrmæssigt i din tiltænkte rejseperiode.

Et lille tillægsspørgsmål vi ofte får er hvilket flyselskab vi vil anbefale for at komme så tæt på af få dækket alle behov til priser, stop, rejsetid og standard. Her må svaret være Emirates. Her er også ofte mulighed for at inkludere en gratis stopover i Dubai. En skør kontrast – ikke bare til Filippinerne, men i det hele taget.

Hvilke typer af rejser arrangerer Time to travel?

Vi laver alle typer er rejser, og vi sætter en ære i at vores kunder føler, at de får noget ekstra med hjem når de rejser med os.

 • Vores største kundesegment er vores familier og par, som skal afsted på badeferie, oplevelses rejser bryllupsrejser – dertil har vi mange stamkunder som tidligere har rejst med os, og som nu har stiftet familie og som gerne vil afsted igen, med familien. Drømmen kan være en hytte i strandkanten, lidt børnevenlig luksus eller et homestay hvor man får et indblik i en lokal filippinsk familie.
 • Backpacker og ”flashpacker” rejser – her er der typisk fokus på unikke adventure oplevelser.
 • Diverse grupperejser for unge, med og uden rejseleder.

Kan man rejse på egen hånd i Filippinerne?

Svaret Ja. Man kan godt rejse på egen hånd under sin tur til Filippinerne. Det vil ikke være uden udfordringer og hvis eventyret for dig ligger i usikkerheden og planlægningen lokalt, så vil vi opfordre dig til at tage af sted på egen hånd.

Du skal ikke vælge at rejse på egen hånd for at spare penge. For der er intet at spare ved at gøre det selv.

Jeg vil anbefale at læse vores blog: ”Fordele ved at rejse med et rejsebureau” hvor vi skriver om nogle af de misforståelser der er omkring det at rejse med et rejsebureau kontra at rejse på egen hånd. 

Er det billigere at rejse på egen hånd?

Nej, du sparer ingen penge ved at rejse på egen hånd. Du risikerer derimod at ende op med et væsentligt dyrere og ringere produkt ved at booke på må og få undervejs på rejsen.

Filippinernes årlige besøgstal er væsentligt lavere end eksempelvis Thailand, men udbuddet på resorts og hoteller er også meget mindre. Så de bedste steder vil i langt de fleste tilfælde være booket forud. Derudover vil de bedste guides være optaget og altså ikke være i stand til at tage dig med på tur.

Hvor lang tid skal man bruge på Filippinerne?

Infrastrukturen på Filippinerne kan gøre din rejse til et mareridt, så sørg for at gøre dit hjemmearbejde.

Rækkefølgen af dine destinationer, i kombination med rejsens længde, ønsker til indhold, sæson og mere spiller ind når vi sammensætter et program. Målet er at du kommer hjem en masse oplevelser rigere og uden irritationen over at have brugt det meste af sin ferie på transporten mellem destinationer du alligevel ikke havde tid til at nyde før du igen skulle på farten!

Vi anbefaler at du sætter mindst 16 dage af til din Filippinerne rejse. Her er indregnet 2 rejsedage mellem Danmark og Filippinerne. Det giver dig med andre ord cirka 2 uger på Filippinerne. Flybilletprisen vil som udgangspunktet være den samme om du er afsted 10 eller 30 dage.

Med udgangspunkt i en 21 dages rejse så vil vi som tommelfingerregel anbefale at du har 6 dage hvert sted. Du vil med andre ord have plads til 3 destinationer. Et eksempel på en rejseplan for en familie der søger afslapning kunne altså se således ud:

København – Manila – Boracay – Bohol – Cebu – København. 

Kan i hjælpe med at bestille flybillet fra Danmark til Filippinerne?

Vi mener at opnå den største tilfredshed hos vores kunder når vi er fleksible. Det er derfor ikke afgørende for os om i handler flybilletten til og fra Filippinerne hos os eller selv køber den.

Vi kan hjælpe dig med at finde den rigtige flybillet! Vi har stor erfaring indenfor hvilke flyselskaber der har de bedste rejsetider, er børnevenlige, har den bedste service ombord, mest direkte rute med færrest mellemlandinger, samt hvilke selskaber der tilbyder gratis stop over.

Skal du på en længere rejse eller rejser du i en større gruppe, anbefaler vi at du kontakter Jysk Rejsebureau.

De har adgang til rigtige gode flybilletpriser og kan kombinere rejsemål du ikke selv kan få adgang til. De kan give dig fordelagtige betalings- og booking betingelser og så er de rigtig stærke på grupperejser som forudsætter at du rejser i en gruppe bestående af mindst 10 voksne.

For at lette processen vil vi hos Time to travel gerne tilbyde at stå for dialogen mellem Jer og Jysk Rejsebureau.

Hvornår er man en gruppe på en rejse til Filippinerne og er der grupperabat?

På rejsen mellem Danmark og Filippinerne vil flyselskaberne typisk kunne tilbyde grupperabat ved 10 voksne.

Rejser man indenrigs med fly på Filippinerne vil der dog som udgangspunkt først være fordelagtige priser ved minimum 20 voksne.

Til gengæld kan der være gode rabatter ved 8 deltagere på dit landarrangement.

Landarrangement dækker over vores ture og overnatninger. Rabatten kan afhænge af det præcise deltager antal, destinationsvalg, værelsesindlogering, opholdets længde samt hvilken sæson du rejser i.

Du kan opnå op til 50% rabat på flere af vores kerneprodukter ved min. 8 deltagere.

Læs mere om vores kerneprodukter på bloggen ”Sådan arbejder vi hos Time To Travel” fra d. 12 Juni.

Skal man have visum for at besøge Filippinerne?

Skal man have visum til Filippinerne? Det korte svar er, Nej. For danske turister er der visumfrit ved ophold op til 30 dage. Der er dog krav til at man kan fremvise en hjemrejse billet indenfor visumperioden. Der er andre gældende regler ved længerevarende ophold eller arbejdsvisum.

Læs eventuelt mere på vores hjemmeside ellers kan vi anbefale at du tager kontakt til den filippinske ambassade i København.

Hvad er klokken på Filippinerne | Hvad er tidsforskellen fra Danmark til Filippinerne?

 • Filippinerne er 6 timer foran Danmark under sommertid.
 • Filippinerne er 7 timer foran Danmark under vintertid.

Er dykningen god på Filippinerne? | Dykning på Filippinerne!

Med sin beliggenhed lige midt i koraltrekanten er dykningen på Filippinerne ekstraordinært god.

Faktisk er dykningen der oprindeligt lokkede os til Filippinerne og vi blev ikke skuffet.

Filippinerne har med over 10. gange så meget kystlinje som Thailand, det der kan føles som uendeligt mange muligheder og det kan føles som en håbløs opgave at finde det rette sted til din dykker- og badeferie.

 

Beskrevet som det smukkeste sted i verden! Hvis du er dykkerinteresseret, er du før eller siden stødt på navnet Jacques Cousteau. Han nærmest opfandt dykning som vi kender den! Fransk havforsker, miljøforkæmper, filmskaber, innovatør, videnskabsmand, fotograf, forfatter og desuden medstifter af Aqua-Lung.

Jacques Cousteau beskrev Palawan på Filippinerne, som det smukkeste sted han nogensinde havde udforsket.


© picture-alliance/dpa | Photo courtesy

 

Vidste du at Filippinerne er hjemsted for Apo Reef, et af de største sammenhængende koralrev i verden, kun overgået af Great Barrier reef.

Når du skal vælge destinationen for din dykkerferie, kan der være flere ting du bør overveje.

Hvornår på året rejser du, hvad er dit certificeringsniveau og mere. Dit certificeringsniveau kommer særligt i spil hvis du vil på Liveaboard, hvor der kan være krav til din dykkererfaring.

Vi vælger vores dykkerpartnere ud fra to forudsætninger:

 • Vi skal selv hos Time to travel, have besøgt de dykkersteder, og de centre vi samarbejder med. 
 • Hvis vores B2B partnere ønsker et specifikt samarbejde kan vi formidle det for dem.

Hvilken rejseforsikring anbefaler i?

Det er måske ikke det mest ophidsende punkt på din to-do liste i forbindelse med planlægningen af din rejse men til gengæld er det måske det vigtigste punkt.

Det alt overskyggende råd herfra, er at du vælger en rejseforsikring der specialiserer sig i at passe på dig når du er ude at rejse. Vi har mange års erfaring med både Gouda Rejseforsikring og Europæiske og kan med ro i sindet anbefale begge udbydere af rejseforsikring.

Rejseforsikring kan i grove træk deles i to.

 • Afbestillingsforsikring som dækker op til afrejsen.
 • Rejseforsikring som dækker under rejsen.

Hvis du sammenligner priser på forsikringer, er det også vigtigt at kigge dækning. En billig forsikring vil nemlig som udgangspunkt også være en forsikring med dårligere dækning på rejsen. Det kan derfor være en god øvelse at kigge på nogle punkter som du vægter højt når det kommer til din egen sundhed men også økonomiske sikkerhed.

Der er to punkter vi aldrig går på kompromis med når det handler om at være dækket på rejsen.

 • Ubegrænset dækning ved sygdom, behandling og indlæggelse.
 • Ubegrænset dækning på hjemrejsetransport. Er uheldet ude, og kommer du ud for et uheld der kræver behandling hjemme i Danmark, er det vigtigt at kunne komme hjem uanset regningens størrelse. Udgiften til et lægefly hjem fra asien kan efterlade en familie i en uoverskuelige økonomisk situation.

Du kan læse mere om rejseforsikring på vores hjemmeside her.

Er der mange tyfoner på Filippinerne? | Hvornår er der tyfon og regn sæson?

Ja, Filippinerne er med sin beliggenhed i tyfonbæltet modtager for tæt på 20 tyfoner og tropiske storme årligt. Den største koncentration af disse ”går i land” i perioden juli til oktober.

Er det farligt at rejse til Filippinerne?

Du er gæst i et andet land. Vi opfordrer til at du sætter dig ind i de lokale forhold og respekterer de lokale traditioner og skikke. Det er for så vidt irrelevant om destinationen hedder Vietnam, Indonesien, Thailand, USA, Mexico eller Filippinerne.

Vores opfattelse er at man kommer meget langt med god sund fornuft. Vi vil altid anbefale at du holder dig fra enhver form for euroførende stoffer og hold dig fra at diskutere politik.

Filippinerne består af 7,641 øer. De er opdelt i 4 overordnede regioner. Luzon, Visayas, Palawan og Mindanao, hver af disse er så delt op i mindre områder kaldet Municipalities og Barangays.

Mindanao har igennem mange år været genstand for en del debat. Den uro der findes her ligner meget godt den man oplever andre steder som Kashmir-regionen i Indien og grænseområderne mellem Thailand og Malaysia.

Vi ser det dog som et lys i mørket at man nu åbner stille og roligt op for turisme, ved at tillade rejser til Siargao. På Siargao finder man surf forhold i absolut verdensklasse. Verdens bedste surfing – siger mange!

For øvelsens skyld har vi klippet denne lille oversigt over de mest kriminelle | populære danske rejsemål:

Filippinerne er nr. 67 på listen. 

 • Venezuela (84.86.) topper listen som verdens farligste land, herefter følger landene:
 • Sydafrika (77.02)
 • Brasilien (69.48)
 • Malaysia (60.66)
 • Tanzania (59.83)
 • Mexico (52.51)
 • Vietnam (48.22)
 • Sverige (47.21)
 • USA (46.73)
 • Indonesien (46.26)
 • Australien (42.7)
 • Thailand (41.29)
 • Filippinerne (41.09)
 • New Zealand (40.89).

Danmark er med niveau på 24.72 et af verdens sikreste lande.

Kilde. www.worldpopulationreview.com

(Resultat er fundet ved at dividere antallet af sager, med landets indbyggertal gange med 100,000.)

Du kan læse mere om Filippinerne og general sikkerhed på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Vi er et rejsebureau, kan vi samarbejde med Time to travel?

Ja, vi er altid åbne for nye samarbejdspartnere. I kan skrive direkte til mail@timetotravel.dk så finder vi ud af hvordan vi kan hjælpe hinanden.

Hvor mange øer er der på Filippinerne?

Svaret er 7.641 øer!

Det har været almen kendt at Filippinerne bestod af 7.107 øer. Men ifølge ”The National Mapping & Ressource Information Authority” er man ved hjælp af ny teknologi kommet frem at dette ikke er retvisende.

Filippinerne kan altså nu bryste sig over at have 7.641 øer.

Bonus info: 

 • Blot 2,000 øer er beboet.
 • Over 2,500 øer er endnu ikke navngivet.

Hvor mange mennesker bor der på Filippinerne?

106,7 millioner. Det estimeres at over 10 millioner filippinere arbejder oversøisk. 

Mellemøsten gør flittigt brug af gæstearbejdere fra Filippinerne. Lande som Saudi Arabien (25.4%). UAE (15.3%) og Qatar (5.5%) tager imod cirka halvdelen af den filippinske arbejdskraft. (Per Maj, 2018)

Hvilken styreform har Filippinerne?

Filippinerne er en demokratisk Republik med en folkevalgt Præsident.

Hvad hedder den Filippinske præsident?

Rodrigo Duterte. Han startede sit embede d. 30. juni, 2016. På Filippinerne sidder en præsident i 6 år. Han kan ikke blive genvalgt.

Hvad er hovedstaden på Filippinerne?

Manila | Faktisk er Manila den tættest befolket hovedstand i verden. Kontrasterne er store og det giver byen noget ekstra. Kulturelt indhold, spisesteder, markeder, indkøb og meget mere.

Fun Facts om Manila: I Manila har vi to af verdens ti største indkøbscentre.

Med over 500 butikker fordelt på 406,962 m2 og med mere end 200,000 besøgende hver dag, er Mall Of Asia (MOA) et af de største i verden. I MOA finder man også en Olympisk størrelse skøjtebane, en biograf med plads til knap 600 mennesker, en teatersal med plads til 900 siddende publikummer og meget mere.

Til sammenligning er Field’s Danmarks største indkøbscenter med knap 100 butikker fordelt på 79,300 m2

Hvilken religion har man i Filippinerne?

Filippinerne er det eneste land i asien hvor størstedelen af befolkningen er kristne. Det fordeler sig således:

81% kristne katolikker | 5% muslimer | 3% evangeliske | 11% Andre.

Hvilken møntfod har man på Filippinerne?

Den officielle møntfod på Filippinerne er Filippinske Peso (PHP).

I tillæg, er det anbefalelsesværdigt at have lidt USD med som kan veksles lokalt eller bruges som betalingsmiddel i eksempelvis dykkercentre eller ved betaling af hoteller.  Udbredelsen af hæveautomater er stadig begrænset på Filippinerne og selv de steder hvor de forefindes, oplever vi tit at de er tomme for kontanter eller helt offline.

Vi anbefaler xe.com valuta beregner, som også fungerer godt på telefonen.

Du kan handle Filippinske Peso hos ForexBank forud for rejsen. De har afdelinger flere steder i Danmark.

Hvilket sprog snakker man på Filippinerne?

Officielt er svaret filippinsk. Filippinsk er en videre-udvikling på den største dialekt Tagalog.

Der findes i underkanten af 200 forskellige dialekter i landet.

Tagalog, Bisaya, Cebuano, Ilocano, Hiligaynon Ilonggo, Bicol, Waray, Maguindanao, Kapampangan og Pangasinan, hører til under de oprindelige sprog og op imod 90% af befolkningen snakker en af disse dialekter.

Engelsk er et levn fra Amerikansk kolonitid | Som turist i landet, vil man opleve at lokalbefolkningen generelt snakker rigtig godt engelsk. De er velsagtens gennemsnitligt bedre end vi i Danmark. Der undervises flere steder på engelsk.

Spansk | Man kan også støde spanske ord, og man vil på markeder og andre steder også kunne bemærke at lokale tæller på spansk.

Er det billigt på Filippinerne?

Ja, man kan rejse meget billigt rundt på Filippinerne, men det kræver noget hjemmearbejde og man bliver ultimativt nødt til at vælge noget fra eller sætte meget lang tid af til rejsen hvis man har sat ambitionsniveauet for højt.

Der vil være perioder hvor det at rejse på egen hånd ”billigt” er svært. Det gælder specielt rejseperioder med spidsbelastninger. Læs mere under punktet ”Kan man rejse på egen hånd i Filippinerne og er det billigere?”

Hvis man ønsker en billig-billig rejse til Filippinerne så skal man være eventyr-parate og kunne se det sjove i utilsigtede sidste øjebliks ændringer af jeres planer. Offentlige busser, færger, fly mm. Lider meget under forsinkelser og aflysninger, og vores klare anbefaling vil være at begrænse dig til få områder og så sørge for at der er plads på det resort du ønsker at besøge forud for ankomst. 

Findes der vulkaner på Filippinerne?

Mt. Mayon

Ja, der findes omtrent 30 vulkaner på Filippinerne. Heraf er 10 klassificeret som aktive. Af de kendte vulkaner er: Mt. Pinatubu, Mt. Mayon, Mt. Canlaon og Taal Volcano. Sidstnævnte var seneste i udbrud i januar, 2020.

Du kan finde meget mere på Filippinerens officielle hjemmeside for vulkansk og seismisk aktivitet, her.

 • Individuelle rejser for familier, par, unge og seniorer
 • Aktive grupperejser med rejseleder
 • Backpacker | grupperejser for unge
 • Gruppe workshops og kurser. (Foto, Personlig udvikling mm.)
 • Skoleophold og studieture – velgørende projekter og rundrejser.

Tag fat i os – vi vil så gerne videns dele med dig.

#Filippinerne #Timetotravel #PADI #Mares #RejsetilFilippinerne #Kerneaktiviteter #FilippinerneRejseBlog #Palawan #Diving #Homestay #Dykning #BestDivesites #Bestdiving #Dykkerferie #DanskerpåFilippinerne #AtRejseErAtLeve #AtRejseUdForAtFindeHjem #JacquesCousteau #Aqua-Lung #FAQ