Aktive grupperejser med rejseleder

Backpacker | grupperejser for unger

Gruppe workshops og kurser. (Foto, Personlig udvikling mm.)

Utroligt nok er store dele af Negros stadig ukendt land for de fleste rejsende 

Negros er mest kendt for sin sukkerørsindustri og for at være meget opdelt. Som rejsende kom det til udtryk ved at noget så simplet som at rejse fra øst til vest på øen var bøvlet. I praksis kom det til udtryk ved at et ophold på ”Negros Occidental” ganske enkelt var svær at kombinere med ”Negros Oriental”. Det er dog bestemt blevet lettere som årene er gået.

Dumaguete i det sydlige Negros er med sin egen lufthavn et godt udgangspunkt for rejsende der gerne vil ud til øerne Siquijor, Apo Island eller blot holde ferie i Dauin. I Dauin finder du som det eneste sted på Negros en decideret turistscene med et stort udvalg af resorts og restauranter i alle prisklasser.

 Hvor lang tid skal du sætte af til et besøg på Negros?

Øen er stor! Ja, faktisk er den Filippinernes 4. største ø. En god tommelfingerregel kan være hele tiden at regne rejsedage ind som ”tabte dage”. Med ”rejsedage” forstås at det altså er dage der ikke tæller med, når det kommer til at opleve noget på destinationerne. Du tager afsted tideligt og du ankommer sent!

Et eksempel på en enkel men lang tranport dag er en køretur vi ret ofte laver:

Bacolod til Sipalay (180 km) – en tur der tager 4-5 timer i privat bil med chauffør – Uden pauser indlagt. Vil man forsøge sig med en offentlig bus kan man godt ligge 2-3 timer oveni den rejsetid. 

Highlights 

  • Balay Negrense bygget i 1897, i byen Silay blot 15-20 kilometer fra Bacolod.
  • Mt. Kanlaon Volcano
  • Vulkanøen Apo Island
  • Sipalay
  • Balinsasayao Twin Lakes Natural Park
  • Danjugan Island
  • Manjuyod sandbar

Områder du med fordel kan kombinere med Negros

Med sin beliggenhed mellem Cebu og Panay i vest, ville disse to steder være oplagte kombinationsmuligheder. Vil du gerne opleve andre steder så kan vi varmt anbefale at besøge Siquijor eller Bohol, som begge er indenfor en overskuelig rejsetid og transporten kan gøres billigt.

Vidste du at man i det sydlige Negros mellem Sipalay og universitetsbyen Dumaguete kan opleve Hinoba-an caves. Selvom flere af grotterne lider under for høje besøgstal og for lidt kontrol, er det nu alligevel et besøg værd. Der er grotter med passage via land samt en større grotte man komme ind i via havsiden. Under 2. verdenskrig benyttede man grotterne til at smugle våben ind- og opmagasinere ammunition i.

Anbefalinger fra holdet bag Time to travel 

Hvis du er glad for strand og snorkling, så lad os hjælpe dig med at finde et lille værelse med havudsigt på Apo Island en kort sejltur fra den sydlige østkyst. Fra Apo Island vil du kunne boltre dig i timevis på et af verdens smukkest koralrev. | Randy Ignacio.

Besøg Danjugan Island og få dig en uforglemmelig oplevelse. Danjugan Island er et Marine Reserve & Wildlife Sanctuary. Noget helt unikt! På Danjugan Island kan du kigge efter sjældne fugle, snorkle tæt på mangroven i håbet om at spotte en eller flere ”Juvenile Reef Sharks” eller blot slappe af i dette smukke ø paradis! Danjugan er IKKE dit klassiske resort. | Søren Eilertsen

luzon byder på smuk natur og skønne oplevelser. Der er en masse historie og kulturelle oplevelser overalt
billede fra krateret af taal volcano i tagaytay syd for manila
hvad med en vandretur hvor du også skal klatre lidt.