Individuelle rejser for familier, par, unge og seniorer

Aktive grupperejser med rejseleder

Mere end 2000 har rejst med os

Verdens største fisk! Svøm med havets blide giganter i Donsol

Donsol er kendt for sine gode muligheder for at svømme med havets venlige giganter, Hvalhajer. De vender hvert år tilbage til Donsol for at spise og yngle mellem november og juni. Vi anbefaler Donsol, hvis du vil opleve hvalhajer, da de er en del af “The Whale Shark Interaction Eco-Turism Project” og samarbejder med WWF, om at sikre bæredygtige oplevelser, der tager hensyn til de store dyr.

Forventningsafstem indbyrdes før afrejse!

Er du til en autentisk og aktiv ferie til Filippinerne kan du med rette kigge imod disse områder.

Med undtagelse af Donsol og Legaspi er det meget småt hvad der kommer af turister i regionen. Det bør du have for øje når du arrangerer din rejse. Strandarden på overnatninger er generelt lidt lavere og hvor det på de større turistdestinationer er faglært personale er det i provinserne, langt hen ad vejen blot lokale piger og drenge der besidder jobbene. Vi syntes det er vildt charmerende, men mener også at man skal være forberedt på det. Så husk at forventningsafstemme indbyrdes og med din rejsearrangør.

Bicol er regionen du skal besøge, hvis du vil trekke på aktive vulkaner eller svømme med havets blide kæmper, hvalhajer. Området er også kendt for sin kærlighed til chili og kokosmælk, og hvem har ikke lyst til at prøve en kølende chili is, der giver varmen?

Highlights:

  • Donsol: hvalhajer, vandfald, vandreture, vulkaner, naturpark, ildflue ture.
  • Legaspi: ATV-ture, vulkaner, historie,”walking tours”, madlavningskursus.
  • Cataduanes: homestays og surfing!
  • Masbate og Ticao Island: øliv, strandferie, homestay, fisketur og motorcykel tur.
  • Kalanggaman Island: øhop, delfiner sandbanke i det åbne hav.
  • Sogod Bay: resorts og hvalhajer!
  • Cuatro Islands: øhop og livet ved kysten.
  • Samar: hjemsted for fantastiske Sohoton Caves.

Trek eller kør på ATV på filippinernes mest aktive vulkan
En aktivferie du sent vil glemme. Regionen er en del af “The Pacifc Ring of Fire”, og derfor ligger varme kilder, kratersøer og vulkaner strøet ud over regionen. Mt. Mayon er landets mest aktive vulkan og verdenskendt for sin perfekte koniske form, der rejser sig majestætisk fra grunden ved storbyen Legaspi. Her har du rig mulighed for at få pulsen op med blandt andet vulkan trekking eller ATV-kørsel langs de størknede lavastrømme.

Anbefalinger fra holdet bag Time to travel:

  • Planlægger du at rejse til Donsol for at svømme med hvalhajer, så book forud. Der kan være perioder hvor det at få en båd er bøvlet. Der er retningslinjer som skal følges lokalt, og det dækker blandt andet over at et begrænset antal både der får lov at sejle ud af gangen. Chancerne for at se hvalhajerne er bedst i formiddagstimerne. | Søren Eilertsen
  • Spring på en tidelig tur med ATV til Mt. Mayon. Det er en helt unik, anderledes og smuk oplevelse at udforske vulkanen med opland. Både øvede og nybegyndere kan deltage, og børn kan deltage ved at sidde bag på en forælder. | Randy Ignacio

Maldiverne Light! I det sydlige Leyte finder du Kalanggaman. Tag på sejltur til denne smukke sandbanke mit ude i det blå hav. Her skal du kigge langt efter en Starbucks!

Vidst du at:

At man flere steder på Filippinerne kan svømme med verdens største fisk, nemlig hvalhajen. Men at det kun er ganske få steder hvor man kan gøre det på dyrenes betingelser. Donsol og Sogod Bay er to af disse steder. Her indfinder hvalhajerne sig naturligt – dog kun kortvarigt, for hvalhajer migrerer og opholder sig kun kortvarigt samme sted. Hvalhaj ”sæsonen” i Sorsogon bugten ved den lille fiskerby Donsol er i perioden: januar – april.

Vi vil på det kraftigste advare imod at man besøger Oslob ved Cebu. Her står lokale bag en ”turistattraktion fra helvede”. Hvor hvalhajerne indtager hovedrollen. Hvalhajerne håndfodres og lokkes ind på lavt vand tæt på kysten for at gøre det så mageligt for turisterne at hoppe i vandet ved siden af, ovenpå og nedenunder disse blide kæmper.

vandretur ved mt. mayon
manta rays er at finde på tical island hvor vi både tilbyder beach front hytter og bungalows på stranden og homestay oplevelser
casa simeon i legaspi bedste overnatningssted
svøm med hvalhajer i Donsol. på dyrenes betingelser. Sig nej til Oslob
vi har et stort udvalg af overnatningssteder i Donsol. overnatning i alle prisklasser
Mt. Mayon