fbpx

Hvordan kommer jeg rundt på Filippinerne

Filippinernes hovedstad, Manila. Verdens tættest befolkede by Rejse til Filippinerne med Time to travel. Vi arrangerer rejser for både solo rejsende, familier og grupper.

Det giver næsten sig selv, at det kræver en del forskellige transportmidler at komme rundt i et ø-rige bestående af mere end 7000 øer. På Filippinerne er transporten en stor del af rejsen, men også oplevelsen, da der her er gode muligheder for at komme helt tæt på kulturen og det filippinske folk.

Grib muligheden for kulturudveksling i en Langdistance bus

På de større øer er der langdistancebusser mellem de større byer. De har ofte afgang flere gange dagligt. At rejse med bus tager tid, men er omvendt en god mulighed for at møde filippinerne og deres land helt nede på jorden. I er fælles om rejsen og der er god tid til at udveksle kultur mellem sæderne. Husk ørepropper og lidt varmt tøj, særligt hvis du rejser med natbus, er der ofte både musik og aircon. Hele vejen.

Tag på en fartfuld og farverig færd i jeepney

På kortere strækninger vil det være oplagt at hoppe på en Jeepney. Jeepney er en jeep ombygget og forlænget til en minibus. Det er den amerikanske model fra Anden verdens krig der er ombygget. Det er filippinernes mest benyttede køretøj, og mest udsmykkede. Du finder ikke to ens jeepny. Pangfarver, blinkende lys, antenner der stritter i alle retninger og med stereoanlægget skruet op på højeste blus, gør en tur i jeepney til en kulturel oplevelse og et must try, når du er på Filippinerne. Jeepney har faste ruter, men ikke faste holdepladser. Du vinker for at komme med, og banker i taget når du vil af.

Hop ombord på båd eller færge og sejl ud på ø-eventyr

Den eneste vej til de mindre øer er søvejen. Sejlturen i sig selv kan være en oplevelse, da de altid er fyldt, og som busserne, rummer muligheden for at komme tæt på de lokale. Der kan være mange timer, at slå ihjel på færgen, så der er rig mulighed for at få nye venner undervejs, skrive rejsedagbog eller bare nyde sejladsen og udsigten. På mindre strækninger og ved ø-hop kan du med fordel leje din egen båd, og sejle væk fra masseturismen. Forvent ikke færger i topform, så følg din intuition. Sikkerheden på de filippinske færger er kritisabel og det skader ikke med lidt sund fornuft.

Spar tid og flyv fra ø til ø

Alt efter din rejses længde, vil nogle af strækningerne være mest oplagt at tilbagelægge med fly. Der findes flere forskellige selskaber, men de største er Philippines Airlines og Cebu Pacific. Det er en lidt dyrere måde at komme rundt på, men sparer dig samtidig en del tid, sammenlignet med en færgetur. Det er også en fed oplevelse at se de mange øer i fugleperspektiv, og få en lille fornemmelsen af, hvor ø-rigt Filippinerne er.

OBS: Der er kontantbetaling af lufthavnsskat ved både indenrigs- og internationalerejser.

Tag fat i os – vi vil så gerne dele viden med dig