Aktive grupperejser med rejseleder

Backpacker | grupperejser for unger

Gruppe workshops og kurser. (Foto, Personlig udvikling mm.)

Filippinerne er delt i 3 store øgrupper som til sammen udgør de 7641 øer. 

Det er Luzon, Visayas og Mindanao. Luzon er den største af disse øgrupper målt på både indbyggertal og areal.

 Fra den hektiske hovedstad til mangfoldig natur, hvide sandstrande, vulkaner, floder og vandfald, til det man i folkemunde med rette kalder ’Verdens 8. vidunder’ – de hængende ris terrasser i Banaue.

Ris terrasserne har været UNESCO – ’World Heritage Site’ siden 1995 og er bestemt et besøg værd. Du kan læse mere om UNESCO på deres hjemmeside.

Hvor lang tid skal du sætte af til at rejse rundt på Luzon?

Som tommelfingerregel bruger vi Luzon som et kulturelt og aktivt indslag når vi arrangerer rejser. Hvis man tager udgangspunkt i 1-2 nætter i Manila til lige at ”lande”. Man kan eventuelt tage en dagstur rundt i byen. Vi laver både ture med egen chauffør og bil, ligesom vi også lavede guidede ture hvor man kommer rundt med offentlig transport og får en oplevelse lidt mere i øjenhøjde. Så anbefaler vi ikke under 5 dage nord for Manila. Her er vores holdning at du skal bruge tiden på et aktivt indslag, som en vandretur eller lignende. Gem badeferien til din rejse syd på. Her vil du opleve at strandende generelt er bedre og at snorkel og dykker mulighederne er bedst.

Mere eller mindre kendte steder på Luzon

Pagudbud! ”Cold Hawaii” – eller bare en formidabel surf destination! I det nordlige Luzon, Ilocos Norte finder du byen Pagudbud. Fra juli til september er surf forholdene helt i verdensklasse. Ideelle forhold for både short- og long boarders.

Tag på vandretur i smukke Banaue. Oplev det man i folkemunde kalder Verdens 8. vidunder.

I Banaue kan du møde det oprindelige Ifugao folk og opleve deres traditioner helt tæt på, når du bor      lokalt eller vandre på de tusind år gamle, menneskeskabte ris terrasser. Du kan passende kombinere det med et besøg i Sagada hvor du kan opleve ”De hængende kister” – en tradition der til fortsat praktiseres. Afdøde, med særlig tilknytning til området eller som har særlig status stedes til hvile i kister som placeres på klippevæggene. Begravelsesritualerne er en over 2000 år gammel tradition og flere af kisterne er over 100 år gamle.

Tagaytay blot 60 kilometer syd for hovedstanden, Manila. Tag på dagstur med udgangspunkt i Manila eller lave et kort stop på vej til Puerto Galera. Tagaytay´s stolthed ”Lake Taal & Taal Volcano”. Verdens mindste aktive vulkanen og filippinernes næst mest aktive vulkanen. (34 udbrud i alt, seneste var i januar 2020.) Man kan sejle til vulkanen på godt 45 minutter og herefter tager det 20-30 minutter at vandre til kraterkanten.

Områder du med fordel kan kombinere med Luzon

Da de fleste rejsende stifter bekendtskab med Luzon ved ankomst til hovedstaden Manila, så ligger hele Filippinerne for dine fødder. Du bør overveje hvilke oplevelser du gerne vil have med. Hvor meget tid du ønsker at bruge på at rejse rundt mellem destinationerne. Det tager nemlig lang tid at komme rundt så hvis du i forvejen er træt efter en længere rejse, så begræns dig.

Vidste du:

At filmen Apocalypse Now fra 70’erne og som senere har fået kultstatus er resten dels filmet på Filippinerne. Flod scener optaget ved Pagsanjan Falls i Laguna eller Baler nord for Manila hvor filmen har givet liv til en blomstrende surf industri. Så tag på eventyr i Marlon Brando, Martin Sheen, Robert Duvall, Laurence Fishburn, Dennis Hopper eller Harrison Fords fodspor!! 

Anbefalinger fra holdet bag Time to travel 

  • Medbring en lun trøje eller en lagenpose! Den offentlige bus kan være hundekold da klimaanlægget lader til at have én indstilling. Kold! Dertil falder nattetemperaturene til 12-15 grader. | Randy Ignacio
  • Husk penge til turen nordpå! Når du rejser rundt på Luzon, skal du være opmærksom på hæveautomater som oftest kun findes i de større byer og ude af funktion. | Søren Eilertsen

 

intramuros manila. fyldt med historie, smukke monumenter og kirker. tag på tur med os, time to travel
en dansk familie på tur til asien med time to travel
den lille bjergby batad. mød en imødekommende lokalbefolkning med din danske rejsearrangør
taal lake og vulkanen. en af filippinernes mest aktive vulkaner. vi laver en vandretur til toppen af krater kanten
bird view, fra divisoria market på filippinerne
kom med på vandretur til det nordlige filippinerne. vi laver både de traditionelle vandreture men har også vores egne guides og ture
makati city, american memorial cemetery. stop 1 på din byrundtur
luzon byder på smuk natur og skønne oplevelser. Der er en masse historie og kulturelle oplevelser overalt
billede fra krateret af taal volcano i tagaytay syd for manila
en flok glade danske rejsende på byrundtur i hovedstaden manila, filippinerne
hvad med en vandretur hvor du også skal klatre lidt.
på vandretur i rismarkerne i det nordlige filippinerne. vi har vores egne guides
de indfødte fra ifugao folket, sidder klar til at velkomme dig. vidste du at der fortsat den dag findes gamle hovedjægere i det nordlige filippinerne