fbpx

Bør man svømme med tamme hvalhajer i Oslob

influencers lever i stor stil af at føre dig bag lyset og vise et usandt billede af oslob hvalhaj oplevelse

Bør man svømme med de tamme hvalhajer i Oslob!

Hos Time to travel siger vi JA TAK til dyrevelfærd og NEJ TAK til dyremishandling!

”Oslob Whale Shark Experience” – En unik oplevelse eller blot en usmagelig turistfælde hvor dyr mishandles for menneskers økonomiske gevinst?

I Oslob i det sydlige Cebu, er der på rekordtid blevet skabt et mareridt af en turistattraktion! Hvalhajer lokkes ind på lavt vand tæt på kysten for besøgendes komfort. Hvalhajerne håndfodres fra små fiskerbåde, som på den måde lykkedes med at fastholde disse prægtige kæmper i området året rundt.

Der ville utvivlsomt være mange lette penge i at vende det blinde øje til de ting der foregår i Oslob, men vi håber at flere danske og udenlandske rejseudbydere og rejsende med tiden vil tage afstand fra dyremishandlingen og stoppe deres støtte til stedet.

Der er ingen tvivl om at dyremishandlingen af hvalhajerne i Oslob er vores helt store kæphest. Når vi forklarer vores kunder årsagen til at vi ikke formidler disse ture om end det ville være let at vende det blive øje til bliver vi mødt af en forargelse over hvorfor nogen vælger at tage derned overhovedet. Den forargelse deler vi!

Fører influencerne dig bag lyset?

Hvis du bruger hashtagget #Oslob eller #Oslobwhaleshark vil du støde på tusindevis af ”smukke” billeder af professionelle influencere der nærmest danser under vandet med disse sukke skabninger. Men hvorfor adskiller de professionelle influenceres billeder sig så meget fra den almene turists billeder på samme #hashtag?

Får man som følger nu også et sandfærdigt billede af oplevelsen?  Eller bør man være bange for at billeder har været igennem en voldsom før det deles med hele verden?

du bør holde dig langt væk fra oslob hvor hvalhajer er fanget i en turistfælde og hver dag misbruges af tusindevis af turister

Smukt billede ikke sandt? Billedet fandt vi på https://livingnomads.com under deres ”Top 10 Things to do in Cebu” en af flere blogs på deres side der fremhæver oplevelsen. Men er billedet nu også retvisende og selv hvis det var, er det så OK at tage vilde dyr til gidsler for at vi kan få et fedt billede?

Vi har samlet vores eget lille billedgalleri-slider i bunden af bloggen – bar helt almindelige uredigerede billeder. 

Ret skal være ret. Billedet af pigen der står på en hvalhaj og kvinden der krammer en hvalhaj kan dateres tilbage til de første år af operationen i Oslob. Billedet er taget i forbindelse med en fest i en lille fiskerlandsby nord for Oslob. Her betalte kvinden en fisker for at trække hvalhajen ind på kysten til fotosession. Praktisk for de lokale der ikke kunne svømme. Hvalhajen kan spores tilbage til Oslob aktiviteterne.

For de fleste kunder, kan en rejse til Filippinerne være noget man har sparet op og glædet sig til i flere år. Det mindste vi kan gøre, er at gengælde den tillid vi møder fra vores kunder og lade det komme til udtryk i det grundige og udførlige arbejde vi gør.

Det er i særdeleshed vigtigt at man som kunde hos Time to travel kan stole på at aktiviteter og ture lever op til de krav vi stiller til blandt andet dyrevelfærd. Vi har strenge krav til alle vores ture men i særdeleshed hvor der interageres med dyr eller hvor dyr på anden vis udgør en vigtig del af tur oplevelsen. I vores tur-sortiment på Filippinerne kan man opleve hvalhajer, havskildpadder, delfiner søkøer, hvalhajer og meget mere. Allesammen ture på dyrenes betingelser og uden at vores tilstedeværelse efterlader et negativt aftryk eller på nogen måde påvirker deres levevilkår.

Listen af argumenter for hvorfor denne turistfælde er en virkelig dårlig idé, er lang:

  1. Hvalhajerne i Oslob er de eneste hvalhajer i verden som ikke migrerer. Det gør de ikke fordi de hver dag, hele dagen, håndfodres af personalet bag den her absurde turistattraktion. Der er flere åbenlyse problematikker i dette. Man nedbryder deres avlsmønstre og hvalhajerne får ikke tilstrækkelig med føde.
  2. Der er en åbenlys grund til at man ikke må røre ved hvalhajerne! Hvalhajens kan nemlig ikke tåle menneskelige bakterier og det vil over tid slå dem ihjel at komme i berøring med mennesker. Du gættede rigtigt – hvalhajerne er i konstant berøring med svømmere og guides der bruger fødderne til at støde de ”mad-søgende” hvalhajer fra sig.
  3. Hvalhaj nedbryder det omkringliggende farvand! attraktionen er ikke kun dårlig for hvalhajerne men også for hundredetusindevis af menneske og det omkringliggende farvand. Grundet den unaturlige store koncentration af tamme hvalhajer i området er det påvist at deres tilstedeværelse har en negativ effekt på koral revet. Det giver forringet levevilkår for hundredtusindevis af fiskeriet og dertil gå udover adskillige dyrearter. Herunder den fredet ’Hawksbill Sea Turtle’ og mange andre.
  4. Hvalhajerne lærer at både betyder mad. Det gør dem meget mere sårbare for krybskytteri, som desværre fortsat er en ting i 2020 – verden over på land og i vand.
  5. Hvalhajer bruger normalt kun meget kort tid i overfladen eller på lavt vand nær kysten. I Oslob befinder hvalhajerne sig i en vertikal position i et område hvor der er mellem 3-5 meter dybt.

Er det ikke argumenter nok, stopper det ikke her. Folkene bag attraktionen har nemlig lokalt valgt at køre med to prissystem hvor udenlandske turister får lov at betale mere end lokale turister! Så bekymrer du dig mindre for dyrenes velbefindende, så vælger du forhåbentlig stedet fra grundet deres ”race-pris-diskrimination”.

en guide viser hvordan han kan komme helt tæt og på en hvalhaj. han kan redde på ryggen af hvalhajen
massere af turister står klar på stranden. de mange turister stresser hvalhajen
både fyldt med turister gør klar til at springe i vandet med hvalhajerne
folk står i kø på stranden for at komme på en af 30 både som hele tiden sejler rundt ovenpå hvalhajerne
en mand fodrer hvalhajerne i oslob tæt på cebu. turisterne står klar!
du bør ikke besøge oslob whale shark interaction